КНДР разработи нов тип мощни двигатели на твърдо гориво за балистичните си

...
КНДР разработи нов тип мощни двигатели на твърдо гориво за балистичните си
Коментари Харесай

Северна Корея се хвали с нови двигатели за балистичните си ракети

КНДР създаде нов вид мощни мотори  на твърдо гориво за балистичните си ракети със междинен обхват. Това заяви Корейската централна осведомителна организация (KCNA).

" Ракетната промишленост на КНДР още веднъж създаде нов вид двигател на твърдо гориво с огромна двигателна сила за балистични ракети със междинен обхват, които са от огромно стратегическо значение, и сполучливо организира първите наземни ракетни проби на мотора на първата степен и мотора на втората степен надлежно на 11 и 14 ноември ", се уточнява в известието.

Отбелязва се, че тестванията, ориентирани към оценка на техническите характерности на новите мотори, са били сполучливи и още един път са удостоверили " надеждността и стабилността " на дизайна и индустриалните технологии.

" Последните проби са значим развой за по-нататъшно подсилване на стратегическите нападателни качества на въоръжените сили на КНДР в светлината на сериозната и нестабилна среда за сигурност, пред която е изправена страната, и бъдещата военна обстановка в района ", акцентира формалната организация на Пхенян.
 Блинкън надълбоко угрижен по отношение на военните връзки сред Русия и Северна Корея
Блинкън надълбоко угрижен по отношение на военните връзки сред Русия и Северна Корея

Съединени американски щати и съдружниците им Южна Корея и Япония осъдиха потокът от оръжия и военно съоръжение от КНДР към Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР